News

115

Cioloș, despre carnea de cal, laptele toxic și curcanul cu antibiotic

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, afirma ca problemele depistate recent in cazul unor produse alimentare "Made in Romania" nu sunt specifice tarii noastre. "Presa reflecta mult mai mult astfel de lucruri decat in trecut. (...)Exista la nivel european un sistem de alerta si autoritatile din statele membre fac frecvent controale. Cand apar probleme, ele sunt anuntate prin acest sistem de alerta. Celelalte state membre iau masuri si fac si ele controale. Sunt lucruri care se intampla." Dacian Ciolos considera ca atentia mai mare a presei asupra acestor controale si a rezultatelor lor este o consecinta a recentei controverse privind carnea de cal: "Pentru ca a aparut povestea aceea cu carnea de cal, care nu este o problema de siguranta alimentara, ci de frauda, controalele s-au intensificat, presa a devenit mai sensibila la astfel de lucruri si ele sunt reflectate mai mult in media si dezbatute public". In opinia comisarului Ciolos, aceasta dezbatere nu este un lucru rau "cat timp este folosita pentru a intari nu numai controlul, ci si nevoia de autocontrol a sectorului agroalimentar din Romania, asa cum se intampla si in Olanda, si in Franta, cum s-a intamplat si in Germania, unde anul trecut au aparut probleme".

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2