News

137

Comisia europeana: studiu despre informatiile inscrise pe etichetele produselor din carne

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit Globalmeatnews.com, Comisia Europeana va realiza un studiu anul viitor pentru a intreba consumatorii daca ei doresc ca etichetele produselor din carne sa contina si informatii despre metodele de asomare folosite inainte ca animalul sa fi fost sacrificat, a declarat Denis Simonin, Șeful Departamentului pentru Bunastarea Animalelor din cadrul DG Sanatate si Consum.

Vom intreba consumatorii cat de interesati sunt de aceasta informatie si ce fel de informatii vor dori sa fie inscrise, a mai declarat Simonin in cadrul Forumului European al Carnii, organizat la Parlamentul European, la Bruxel de catre Confederatia Internationala a Macelarilor. Cu mai mult de o luna inaintea adoptarii Reg. European 1099/2009 privind protectia animalelor in timpul sacrificarii, care va intra in vigoare la 1 Ianuarie 2013, reprezentantii asociatiilor nationale a macelarilor prezenti la Bruxel s-au plans ca multe din abatoare folosesc ritualul obisnuit de sacrificare pentru a evita costurile mari impuse de cerintele regulamentului privind asomarea inaintea sacrificarii.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2