Un studiu independent efectuat în Marea Britanie, arată că opt din 10 consumatorii doresc să știe ce sistem a fost utilizat pentru a produce alimentele din carne și produsele lactate și din ce fermă provin materiile prime, informeaza The Meat Site. Guvernul Marii Britanii se opune specificării pe eticheta produselor din carne și lactate a metodei de producție, și fac presiuni asupra Comisiei Europeane să țină consumatorii în întuneric cu privire la care originea hranei lor. Cu toate acestea, grupul pentru bunăstarea animalelor a spus că 83% dintre consumatorii din Marea Britanie doresc ca pe etichetă să fie scrisă metoda de producție, care identifică în mod clar sistemul agricol folosit pentru a produce alimentele din carne și produsele lactate. Aproape la fel de mulți, 79%, au declarat că bunăstarea animalelor din fermă este un criteriu foarte important atunci când decid ce produse alimentare să cumpere. Studiul a fost realizat de Labeling Matters, un proiect comun al Compassion in World Farming, RSPCA, Soil Association și Societatea Mondială pentru Protecția Animalelor (WSPA). Rezultatele au arătat că bunăstarea animalelor din fermă a fost un factor important în alegerea produselor alimentare și că există o cerere puternică a cumpărătorilor din Marea Britanie pentru înscrierea obligatorie pe etichetă a metodei de producție. (ER)