120
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor începe, de miercuri, să efectueze controale în laboratoarele particulare care emit buletine de analiză cu privire la calitatea produselor din carne, a declarat miercuri ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, precizând că i-a cerut şefului ANSVSA să înăsprească legislaţia în domeniu, în contextul scandalului legat de carnea contaminată cu salmonela. "Am avut o discuţie şi cu preşedintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu, ieri. Începând de astăzi sunt foarte multe controale pe care le derulează ANSVSA cu privire nu doar la calitatea produselor, la anumite analize, dar şi cu privire la activitatea anumitor laboratoare particulare, unde se realizează acel proces de autocontrol. Deci practic orice produs din România, pentru a fi comercializat, trebuie să fie însoţit de un buletin de analize care să certifice calitatea şi siguranţa, noteaza Agroazi. Multe dintre acestea se realizează în anumite laboratoare particulare. Ele sunt acreditate în conformitate cu legislaţia naţională, dar cred că trebuie să modificăm legislaţia şi să întărim controalele la aceste laboratoare private în perioada imediat următoare, începând chiar de astăzi", a subliniat Daniel Constantin, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.(Mai multe, pe www.agroazi.ro)