106
Altfel, ne bucuram sa transmitem la Bucuresti faptul ca, desi pavilionul national este amplasat exact langa cel al Spaniei, in care zona Cataluniei detine o pondere importanta, multimea de vizitatori, in cea mai mare parte a lor, specialisti, sunt prezenti la oficiile si standurile companiilor romanesti si nu ale vecinilor, acolo unde se informeaza direct despre starea industriei alimentare din Romania si acolo unde, deja, incheie contracte comerciale. Acest succes la public este datorat in special faptului ca, daca firme din alte tari vin cu un singur produs (spre exemplu, la spanioli nu gasesti decat jambon, jambon si iar...jambon), companiile din Romania prezinta o varietate extrem de mare de produse. De aceea, ora pranzului, dar si ora 18 a fiecarei zile, au devenit adevarate momente de degustare pentru vizitatorii care iau cu asalt standurile firmelor din Romania, delectandu-se cu bunatatile expuse. In plus, serile standului national sunt condimentate cu momentele muzicale asigurate de timbalistul roman Marius Mihalache. Pentru ca, intr-o corespondenta anterioara am amintit de Angst, sa specificam faptul ca, potrivit reprezentantilor acestei companii, tinta prezentei din acest an a fost atinsa inca din prima zi, prin dezvoltarea relatiilor de afaceri, in restul timpului ocupandu-se cu oferirea spre degustare a Salamului de Sibiu. Cei de la Inorogul au incheiat un contract de mare volum cu beneficiari din Asia, iar standul Zimbria pare a fi cel mai cautat dintre toate, datorita calitatii produselor dar si a modului in care ele sunt prezentate. Ziua de ieri, insa, a adus publicului si o serie foarte interesanta de conferinte si simpozioane. Cea mai incitanta a fost aceea cu titlul Inovatii in domeniul ingredientelor, solutia de depasire a crizei, conferinta la care a participat o numeroasa asistenta, careia i s-au prezentat ultimele produse din domeniu dar, mai ales, modele de strategii pentru includerea noilor ingrediente in produsele lactate sau in preparatele din carne, in asa fel incat, eficienta sa fie mult imbunatatita. Vom reveni cu amanunte. De la Paris, Claudia Bocean si Nicoleta Trifu