106
Din start, tinem sa subliniem, fara a fi acuzati de laudarosenie, ca publicatiile noastre au fost deosebit de bine primite de managerii si specialistii straini care le-au citit cu atentie, cei romani cunoscandu-le si apreciindu-le constant, de mult timp. Mai mult decat atat, redactia noastra a stabilit relatii de colaborare viitoare, inclusiv in privinta participarii la viitoarea Conferinta Internationala Meat & Milk, din 2013. Astfel, au fost stabilite noi proiecte cu firme din Marea Britanie, Olanda, Grecia, Bulgaria, Austria, Polonia, Statele Unite, Turcia, Spania, Danemarca etc., firme care opereaza deja in Romania, dar si unele care, sprijinite si de revistele noastre si de agentia infoALIMENT, vor sa patrunda pe piata romaneasca. Referindu-ne la participarea romaneasca la SIAL 2012 sa mai remarcam succesul deosebit obtinut de Sergiana, reprezentantii acestei firme subliniind faptul ca, in condiile in care targul a fost deosebit de complex, ca tematica si expozanti, s-au putut realiza conexiuni atat comerciale, cat si din punct de vedere tehnologice. Alaturat, insa, SIAL 2012, a avut loc si IPA, un targ destinat aproape exclusiv sustenabilitatii. Din pacate, am remarcat slaba organizare in relatia cu mass media, centrul de presa VIP, de exemplu, neansemnand altceva decat o camera in care nu puteai gasi niciun material informativ sau publicatie Lucrul acesta ne-a dezamagit cu atat mai mult cu cat ne-au fost solicitate atat revista Fabrica de Carne, cat si Fabrica de Lapte, pentru a fi expuse, reviste care au fost trimise din timp, care au ajuns, dar care au fost de negasit in zona amintita, la fel cum nicio alta publicatie, indiferent de tara in care era editata, nu a putut fi gasita Lucrul acesta a avut darul de a ne nemultumi, in conditiile in care, revistele noastre au fost Parteneri Media ai IPA 2012. Una peste alta, SIAL 2012 a fost un succes. In editiile viitoare ale publicatiilor noastre vom reveni cu detalii. De la Paris, Claduia Bocean si Nicoleta Trifu