218
Crescătorii individuali sunt stimulați să îș ducă animalele la abtoare, ca urmare a publicării în Monitorul Oficial a ordinului care face referire la abatoarele de capacitate mică şi la punctele de sacrificare, încurajează pe cei care produc și sacrifică în sistemul gospodăresc. Vicepreşedintele ANSVSA, Dr. Mihai Ponea a declarat, recent, că acest ordin "va stimula foarte mult fermierii să crească animale în ferma proprie şi de aici să meargă cu ele direct în măcelării, direct în restaurante, direct în supermarket, lucru ce până acum nu s-a întâmplat. Trebuie să susţinem şi micii crescători de animale şi fermieri care nu au acces până la un oraş mare sau care nu pot duce animalele la un abator de mare capacitate, datorita transportului, distanţei etc." Vicepreşedintele ANSVSA, Dr. Mihai Ponea spune că "începând de săptămâna viitoare (n.r - 12-16 decembrie), fermieri cu 10, 20 sau 50 de bovine, porcine, ovine pot să-şi contruiască aceste puncte de sacrificare şi pot pleca cu carnea direct către piaţa locală, măcelării, supermarketuri". Tot de săptămâna viitoare va intra în vigoare şi un alt ordin, ( ordinul 111) care "permite micilor fermieri cu pensiuni, din zonele agro-turistice, să-şi poată sacrifica porci,i dar şi să introducă produsele din lapte şi ouăle direct în pensiuni şi agropensiuni, lucru care nu era permis până acum de legislaţia naţională" – mai spune Vicepreşedintele ANSVSA, Dr. Mihai Ponea, citat de Agroazi.