144
În plin scandal al cărnii de cal, redacția revistei Fabrica de Carne a decis să colaboreze cu jurnaliști occidentali, pentru a veni în sprijinul sectorului de carne din România. Astfel, în cursul lunii martie, revista noastră a primit vizita unui grup de ziariști ai uneia dintre cele mai mari publicații de specialitate din Franța, Process Alimentaire. Unul dintre demersurile acestora s-a concretizat prin apariția în publicația mai sus amintită a unui amplu reportaj realizat la Doly-Com, materialul purtând titlul ”Roumanie: la filiere viande repond a la suspicion”, semnat de Anne-Katell Mousset.Trebuie să subliniem faptul că, în totalitatea sa, articolul a fost cu totul favorabil, ba chiar, laudativ, la adresa companiei din Moldova de Sus. Din mateerial nu lipsesc opiniile domnului Iulian Căzăcuț, proprietarul companiei, dar, mai ales, nu lipsesc probele care demonstrează fără niciun dubiu nevinovăția Doly-Com, în scandalul acestei primăveri, precum și cele care atestă corectitudinea funcționării întregului flux tehnologic, înalta calitate a dotării cu echipamente și utilaje, în general, de ultimă oră, precum și deplina respectare a normelor sanitar-veterinare. Din articol nu lipsesc referirile la sectorul românesc de carne, în ansamblul său, cel intervievat fiind Mihai Vișan, Directorul executiv de atunci al ARC. Bogat ilustrat cu imagini realizate pe fluxul tehnologic al firmei Doly-Com, articolul (în fapt, o anchetă!), relevă atât calitățile de ansamblu ale fermierilor și procesatorilor români de carne, oportunitățile colaborării cu firmele românești, dar și gradul în care aceștia au fost afectați de scandalul cărnii de cal în care au fost implicați fără voia lor. În final, redacția Process Alimentaire nu omite să mulțumească revistei Fabrica de Carne pentru colaborare și pentru ajutorul acordat, atât în derularea vizitei în sine, cât, mai ales, în furnizarea de informații corecte care au avut darul de a pune în adevărata lumină sectorul românesc al cărnii. Logându-vă, puteți citi acest articol în original, urmând indicațiile de aici: http://www.processalimentaire.com/Sommaires/Sommaire-d-avril-2013-n-1302-23050