135
Jurnaliştii de la Daily Mail au făcut un reportaj în România, la unul dintre abatoarele acuzate că ar fi vândut carne de cal sub eticheta celei de vită. Aceștia au publicat ieri un articol care confirmă punct cu punct deplina legalitate în care activează și exportă firmele românești ale căror nume au fost vehiculate în scandalul internațional al cărnii de cal. ”Un abator nefericit dintr-un colţ al României” a fost identificat drept sursă primară a cărnii de cal care a provocat scandal după ce a ajuns în magazinele britanice sub altă etichetă, informează Evenimentul zilei. Jurnaliştii de la Daily Mail scriu că locurile de sacrificare a animalelor domină mica localitate Roma din Botoşani, situată în nord-estul ţării şi nu este un secret că aici sunt măcelărite sute, poate mii de animale, în fiecare an. Ziariștii englezi au constatat că în România este tranșată și etichetată corect carnea de cal. Autorităţile româneşti au stabilit că abatorul de la Doly-Com este una dintre cele două surse de provenienţă a cărnii de cal care, la un moment dat, pe parcursul lanţului tehnologic, a ajuns să fie vândută fraudulos sub eticheta cărnii de vită. Cealaltă firmă este Carm-Oplimp din Braşov.(Mai multe, pe www.evz.ro)