Technologies

324

Danone se angajează să reducă cu 30% emisiile de metan până în 2030

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Gigantul francez Danone a declarat că intenționează să reducă cu 30% emisiile de metan generate de laptele proaspăt folosit în produsele sale până în 2030, informează publicația JustFood.

Proprietarul mărcilor Activia și Actimel a declarat că se așteaptă să elimine 1,2 milioane de tone din echivalentul de dioxid de carbon al emisiilor de metan. Compania a spus că și-a redus emisiile de metan cu „aproximativ 14%” în perioada 2018-2020.

Emisiile de metan de la bovine sunt un factor major în contribuția agriculturii la încălzirea globală. Producția de lactate de la bovine reprezintă aproximativ 8% din totalul emisiilor de metan cauzate de om, ca parte a activităților agricole și zootehnice, care reprezintă aproximativ 40% din emisii, potrivit datelor furnizate de companie.

Danone a lansat un nou parteneriat cu organizația din SUA Environmental Defense Fund pentru a ajuta la eforturile sale privind metanul. Producătorul Danio a spus că va colabora cu fermierii, alte companii și guvernele la practici de regenerare pentru a ajuta la reducerea emisiilor de metan.

Danone susține că este „prima companie alimentară care a stabilit un obiectiv de reducere a metanului și s-a aliniat la ambiția Global Methane Pledge”, care a fost lansat la summit-ul COP26 privind schimbările climatice din 2021.

Compania, care nu a dezvăluit cât va cheltui pentru planurile sale de reducere a metanului, a declarat că va raporta emisiile sale de metan ca parte a „dezvăluirii financiare suplimentare”, informații despre domeniile ESG pe care le dezvăluie investitorilor.

CEO-ul Danone, Antoine de Saint-Affrique, a declarat: „Planul nostru ambițios de reducere a emisiilor de metan – în conformitate cu Global Methane Pledges din 150 de țări – este un angajament de a construi produse lactate regenerative.

„Această schimbare de pas necesită un efort colectiv. Lucrând cu fermieri, parteneri și guverne, avem puterea și datoria de a construi modele de agricultură care să beneficieze clima și societatea, făcând un pas înainte pentru a aborda împreună încălzirea globală.”

Danone spune că lucrează direct cu 58.000 de fermieri de lactate din 20 de țări. Compania intenționează să lanseze patru inițiative pentru reducerea metanului în Africa, Europa și SUA în acest an.

Mișcarea companiei a fost aplaudată de grupul de campanie pentru sustenabilitate Fundația Changing Markets, care a criticat industria cărnii și a produselor lactate pentru eforturile lor de a reduce metanul.

Nusa Urbancic, directorul său de campanii, a declarat: „Danone este prima companie de produse lactate care a luat serios în privința emisiilor de metan, care reprezintă până la 70% din amprenta climatică a sectorului.

Prin stabilirea unui obiectiv în conformitate cu Global Methane Pledge și angajamentul de a raporta emisiile de metan separat, este un exemplu pe care alți giganți ai produselor lactate, precum Nestlé și Arla, trebuie să-l urmeze.”

Dar ea a adăugat: „În timp ce Danone conduce sectorul lactatelor în ceea ce privește acțiunile climatice, nu există loc pentru mulțumire. Obiectivul său privind metanul se aplică numai laptelui proaspăt și ar trebui extins pentru a acoperi toate produsele lactate și trebuie să își mute mai mult din afaceri către alternative la lactate.”

Reducerea emisiilor de metan de la bovine a devenit un subiect fierbinte la nivel global. În octombrie, guvernul Noii Zeelande – un mare producător de lactate – a propus să „prețească” emisiile de gaze cu efect de seră din agricultură.

„Agricultura reprezintă jumătate din emisiile brute ale țării și se anticipează că propunerile vor oferi stimulente fermierilor și cultivatorilor să ia măsuri suplimentare pentru a le reduce”, a spus guvernul Kiwi într-o declarație la acea vreme.

Danone a participat la o rundă de finanțare Seria A de 7 milioane de dolari în iunie anul trecut pentru Symbrosia, o firmă americană care susține un produs alimentar pe bază de alge marine despre care se spune că reduce drastic emisiile de metan din animale.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2