News

107

Deputatii europeni refuza autorizarea aditivului trombina bovina si/sau porcina

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Parlamentul European a blocat autorizarea la nivel european a utilizarii trombinei bovine si/sau porcine ca aditiv alimentar, se arata intr-un comunicat al institutiei. Aceasta enzima, derivata din parti comestibile ale animalelor, poate fi folosita pentru a uni bucati de carne separate intr-un singur produs. Deputatii au afirmat ca astfel de produse de carne reconstituite presupun un risc foarte mare de a induce in eroare consumatorii.

Comisia Europeana propusese includerea trombinei bovine si/sau porcine pe o lista a aditivilor alimentari care pot fi utilizati in Uniunea Europeana. Totusi, deputatii au blocat aceasta propunere, aproband o rezolutie prezentata de Comisia pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara cu 370 voturi pentru, 262 impotriva si 32 abtineri si exersandu-si astfel dreptul de veto conform asa-numitei "proceduri de reglementare cu control". Autoritatile Statelor Membre pot decide la nivel national daca autorizeaza utilizarea trombinei in alimente ca "adjuvant tehnologic". Propunerea Comisiei era destinata a clarifica daca trombina este un aditiv alimentar care ar trebui supusa reglementarilor la nivel european. Conform legislatiei UE, un aditiv alimentar poate fi autorizat in Uniunea Europeana numai daca aduce beneficii consumatorilor si nu ii induce in eroare.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2