News

305

Din cauza PPA, în Rusia se interzice utilizarea deșeurilor alimentare în hrana porcilor

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Ministerul Agriculturii din Rusia a interzis utilizarea deșeurilor alimentare în producția de hrană pentru porci într-un ghid veterinar recent publicat.

Măsura este programată să intre în vigoare la 1 martie 2023. Scopul acesteia este de a opri răspândirea pestei porcine africane (PPA) în Rusia. Regulile actuale permit utilizarea deșeurilor alimentare în producția de hrană pentru porci dacă sunt fierte timp de cel puțin 30 de minute.

30.000 de porci sacrificați în Rusia din cauza PPA

Din august, aproape 30.000 de porci au fost sacrificați în Rusia în urma a trei focare la ferme industriale din partea europeană a țării.

Industria rusă de porci dă vina pe fermele din curte pentru o creștere a focarelor de PPA. Industria a cerut autorităților să ia în considerare noi restricții pentru fermele individuale de porci.

Un pas corect

Uniunea Rusă a Producătorilor de Carne de Porc (RUPP) s-a exprimat în sprijinul deciziei, invocând riscurile veterinare pe care fermele din curte care folosesc deșeurile alimentare le prezintă fermelor industriale.

„Din punctul de vedere al siguranței biologice a fermelor mari, aceasta este decizia corectă”, a declarat Alexander Dukhovsky, secretarul consiliului veterinar al RUPP.

„La fermele din curte, produsele infectate care provoacă diverse boli ale porcilor ar putea face loc în hrana porcilor.

Virusul PPA, în special de la un animal infectat, intră în mediu atunci când animalul bolnav moare și cadavrul său nu este îngropat corespunzător. Se poate întâmpla și după sacrificare, când carnea este vândută sau dată”, a spus Dukhovsky.

Tehnic imposibil

Pe de altă parte, este practic imposibil să se stabilească controlul asupra tuturor curților din țară pentru a se asigura că nu hrănesc porcii cu deșeuri alimentare, a spus Dukhovsky.

El a adăugat că agențiile guvernamentale trebuie să efectueze lucrări explicative privind prevenirea PPA în rândul populației și fermierilor.

Reticenta de a coopera

Fermele din curte au fost reticente în a coopera cu oficialii veterinari ruși în ultimii câțiva ani. Unii fermieri încercau chiar să-și ascundă porcii chiar și atunci când a fost înregistrat un focar, a spus Dukhovsky. În plus, fermierii consideră risipa alimentară un înlocuitor mai bun „produselor chimice” și spun că, în condițiile economice actuale, nu fiecare operațiune are suficienți bani pentru a cumpăra hrană pentru porci.

Per total, crescătorii de porci industriali și RUPP nu înțeleg modul în care autoritățile intenționează să controleze conformitatea cu noile reguli la fermele individuale de porci, a spus Dukhovsky.

El și-a exprimat speranța că oficialitățile veterinare nu vor apăsa prea mult pe cetățenii care cresc câțiva porci pentru consumul personal. Pur și simplu au nevoie de mijloace pentru existența lor.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2