Comunitatea locala este indemnata sa nu se alarmeze din cauza informatiilor, conform carora efectul antibioticelor umane poate sa scada dramatic dupa consumul carnii de pui tratate cu antibiotice veterinare. Din declaratiile oferite de purtatorii de cuvant ai DSVSA, puii crescuti pentru carne in fermele noastre, cat si cele importate sunt verificati permanent, fara sa fie depistate anomalitati. Dupa ce, in urma cu o saptamana, presa germana a informat ca 90% dintre fermele de pui situate in Landul Renania inoculeaza antibiotice pasarilor, tema a facut valuri si pe piata romaneasca, rezultatele regasindu-se in scaderea vanzarilor. DSVSA Brasov incearca sa limiteze teama consumatorilor care, cu putin timp in urma, s-au aflat sub efectul informatiilor conform carora puii din exploatatiile mari sunt indopati cu hormoni. Zvonul a fost atunci infirmat de producatorii care au declarat ca folosesc, pentru dezvoltarea rapida a inaripatelor, nutreturi combinate, nicidecum hormoni. (TS)