Potrivit Global Meat News, Institutul Danez de Cercetare pentru sectorul cărnii a adaptat unele tehnologii folosite în medicină pentru a putea fi folosite în industria cărnii. Organizația a participat în cadrul târgului IFFA din Frankfurt unde a prezentat cele mai noi inovații, printre care scanarea CT a echipamentelor din sectorul de procesare carne. Benny Sandersen, directorul departamentului de dezvoltare a afacerilor a spus că echipamentul este încă în faza de dezvoltare, dar primele încercări au fost realizate deja cu un procesator din Danemarca. El spune că tehnologia care este folosită pentru a scana tăierile primare poate oferi ”o producție mai bună și o mai bună aliniere la specificațiile produselor”. ”Ne așteptăm ca echipamentul să fie capabil să scaneze 650 de piese pe oră și va fi gata pentru a fi comercializat pe piață în următorii trei ani.” Institutul a prezentat deasemenea un echipament pentru detectarea acelor rupte în corpul porcilor. Acesta a declarat că echipamentul oferă procesatorilor oportunitatea să detecteze obiectele străine încă de la început.