Cifrele de vanzari arata ca elvetienii au preferat in 2008 consumul de carne de porc, pentru care s-au raportat vanzari de 196.000 tone. Pe locul al doilea in topul preferintelor s-a situat carnea de vita, ce a inregistrat anul trecut un volum de vanzari de 88.000 de tone, urmata de carnea de pui, din care s-au comercializat 85.000 tone. Totusi, comparativ cu anul 2007, vanzarile de carne de pui au inregistrat cea mai mare crestere, de 7,3 procente, urmate de cele de carne de vita, care au inregistrat un avans de 5,8 procente fata de aul anterior. Potrivit oficialilor elvetieni, s-a observat o scadere a cererii pentru carnea de vitel, de miel si de porc anul trecut. Din punctul de vedere al provenientei carnii comercializate pe piata elvetiana, 90 de procente din carnea de porc, 80 de procente din cea de vita si 50 de procente din cea de pui au fost asigurate de productia interna.