(Corespondență de la Frankfurt transmisă de Elena Radu și Nicoleta Trifu) Ziua de ieri a însemnat pentru vizitatorii celui mai mare târg de tehnologie din domeniul procesării cărnii focusarea pe teme specifice de interes maxim. Astfel, în conferințe și simpozioane separate, cei interesați au putut afla noutăți din domeniul ingredientelor și aditivilor pentru preparatele din carne, despre noi soluții și sisteme de igienizare a spațiilor de procesare, precum și despre ultimele norme privind trasabilitatea și asigurarea calității produselor din carne. În acest sens, de un deosebit interes s-a bucurat simpozionul organizat de specialiști ai Comisiei Europene referitoare la ”Clean labeling”, pentru mai buna și corecta informare a consumatorilor. Ne face plăcere să vă anunțăm că, dintre cei peste 900 de expozanți remarcați la superlativ de către organizatori, specialiști și presa de specialitate, s-a numărat și compania românească Emerson Technik, prezentă în premieră cu tehnologii de procesare a cărnii. Dintre produsele expuse s-au evidențiat Celulele de afumare care răspund tuturor cerințelor, fie că sunt folosite în unități mici, medii sau mari. Una dintre calitățile de excepție ale Camerelor de afumare Emerson, evidențiate de vizitatori, a fost capacitatea acestora de a produce fum rece pentru produsele crud-uscate și semi-crude, o altă calitate a acestora fiind asigurarea unui tratament automatizat de căldură. Standul Emerson Technik a fost în permanență vizitat de publicul interesat. Domnul Eugen Cărăgui, Director General al companiei, a declarat în exclusivitate pentru revista Fabrica de Carne că ”Participarea companiei noastre la această ediție a IFFA reprezintă un succes deosebit. Produsele noastre pecare le-am expus, oportunitățile pe care Emerson Techik le oferă partenerilor de afaceri, facilitățile pe care le oferim au atras atenția multor viitori parteneri. Desigur, suntem foarte bucuroși și pentru că, în premieră națională, o companie din România expune tehnologie de procesare a cărnii la cel mai mare târg de profil din lume”.