News

177

Etichetarea originii cărnii de porc

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Decembrie 2014 este o dată importantă pentru producătorii de porci din Marea Britanie. Este data când etichetarea de origine a cărnii de porc este programată să devină o cerință legală în întreaga Uniune Europeană, informează The Meat Site. Pentru ca acest lucru să se întâmple, Comisia trebuie să adopte, până în decembrie 2013, documentele necesare de punere în aplicare a noului regulament pentru carnea de porc, miel și pasăre. Etichetarea originii cărnii de vită este deja obligatorie. Acestea vor deveni parte a unui nou regulament de etichetare al Uniunii Europene, care intră în vigoare la 13 decembrie 2014. Comisia este obligată de noul regulament să ia în considerare dacă etichetarea obligatorie la carne de porc ar trebui să ofere mai multe detalii decât țara de origine. Acesta trebuie să definească și să ia în considerare dacă etichetarea obligatorie a țării de origine la carnea de porc va include una, unele sau toate dintre informațiile următoarele: locul nașterii, locul creșterii/îngrășării și locul sacrificării porcului. Comisia este de asemenea obligată să ia în considerare aspectele practice ale speficicării obligatorii a țării de origine pe etichetele produselor alimentare procesate, unde carnea de porc reprezintă mai mult de jumătate din ingrediente. Decizia privind îmbunătățirea etichetării țării de origine a venit de la Parlamentul European, care a trebuit să lupte împotriva unor oficiali ai Comisiei Europene și al unor state membre, cum sunt țările exportatoare, de exemplu Danemarca care susțin că "Produs al UE" este tot ceea ce consumatorii trebuie să știe.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2