News

372

Eurocommerce: Retailul modern sprijină tranziția la o societate sustenabilă

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Sectorul comerțului cu amănuntul își asumă un rol principal în promovarea și furnizarea unei economii durabile din punct de vedere ecologic, anunță Eurocommerce în ultimul său comunicat, care precizează:

Mai sunt multe de făcut, dar sectorul face pași uriași în reducerea amprentei de carbon și în promovarea practicilor durabile de aprovizionare și comerț.

De la utilizarea energiei regenerabile, echipamente cu consum redus de energie, construcție cu materiale reciclate, reducerea cantității de plastic, până la promovarea economiei circulare și a produselor compostabile, abordarea problemelor de mediu este acum o prioritate atât socială, cât și comercială.

Promovarea reciclării

Mulți comercianți cu amănuntul găzduiesc centre de reciclare, cu returnări pentru sticlă și haine uzate. Comerțul cu amănuntul a jucat un rol principal în creșterea reciclării și recuperării ambalajelor de la sub 15% în 1998 la 90% în 2016.

Repak și „Angajarea reducerii plasticului”

Comercianții cu amănuntul irlandezi sunt membri Repak, care în 2019 a plătit taxe de 30 de milioane de euro pentru a finanța direct coșurile de reciclare casnice, băncile de sticle, centrele de reciclare și ambalajele comerciale ale deșeurilor la nivel național.

Pentru fiecare euro din cotizațiile primite, 79c sunt cheltuiți pentru reciclare (57c pentru reciclare casnică și 22c pentru reciclare comercială), 3c pentru recuperare (energie din deșeurile de ambalaje), 4c pentru educație și comunicare și 14c pentru cheltuielile generale Repak.

Uniunea Europeană a stabilit următoarele rate de reciclare:

• Plastic la 35% (ținta UE 22,5%)

• Hârtie la 82% (ținta UE 60%)

• Metale la 85% (ținta UE 50%)

• Sticla la 78% (ținta UE: 60%)

• Lemn la 81% (ținta UE 15%)

Principalii comercianți cu amănuntul din Irlanda fac parte din „angajamentul de plastic” al Repak, care are ca scop reducerea deșeurilor de ambalaje din plastic. În 2019, deșeurile de ambalaje din plastic din Irlanda au fost reduse cu 1.000 de tone.

1. Preveniți deșeurile: concentrați-vă pe prevenirea deșeurilor de ambalaje din plastic prin reducerea la minimum a ambalajelor de unică folosință și promovarea reutilizarii ambalajelor acolo unde este posibil.

2. Sprijinirea economiei circulare: Sprijinirea de a realiza obiectivele de reciclare a plasticului din Pachetul Economie Circulară de 50% din toate materialele plastice până în 2025 și 55% din toate ambalajele din plastic până în 2030, așa cum este stabilit de Comisia Europeană.

3. Simplificați polimerii: reduceți complexitatea lanțului de aprovizionare a ambalajelor din plastic prin simplificarea utilizării polimerilor și prin eliminarea componentelor nereciclabile din toate ambalajele din plastic până în 2030.

4. Utilizați reciclat: ajutați la construirea unei economii circulare pentru ambalajele din plastic uzate prin creșterea utilizării acestora cu conținut reciclat.

5. Evitați risipa de alimente: ne asigurăm că reducerea utilizării ambalajelor din plastic nu periclitează oportunitățile noastre de a atinge obiectivul Irlandei de reducere cu 50% a risipei alimentare până în 2030, așa cum este stabilit în Carta privind deșeurile alimentare.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2