146
Potrivit datelor Euromonitor, solicitate de redacția revistei Fabrica de Carne, producția națională de carne a României, în anul 2012, a fost de 1.198.200 de tone. Defalcat, situația producției este următoarea Vită/vițel: 191.600 t.Oaie/capră: 73.300 t.Porc: 551.100 t.Pui: 370.000 t.Altele: 12, 1. Procentual, evoluția, față de anul 2011, a fost următoarea: Total producție: plus 2,1 % Vită/vițel: 3,5 %Oaie/capră: 2,5 %Porc: 3,3 %Pui: -0,1 %Altele: -2 % Previziuni pentru 2013, față de 2012: Total producție: plus 2,6 % Vită/vițel: 4,2 %Oaie/capră: 3,2 %Porc: 3,8 %Pui, -0,1Altele: -1,7 %