În perioada sărbătorilor de Paşti, reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Alba transmit condiţiile de sacrificare şi comercializare a mieilor, precum şi unităţile în care se asigură permanenţa pentru efectuarea analizelor. Conform portalului local informativ alba24.ro, reprezentanţii DSVSA avertizează că au fost intensificate controalele în magazine, târguri şi pieţe agroalimentare, unităţi de procesare, abatoare şi unităţi de vânzare cu amănuntul din judeţ. Sacrificarea mieilor destinaţi consumului familial în perioada premergătoare Sărbatorilor Pascale se va face numai în centrele de sacrificare temporară şi în abatoarele autorizate sanitar-veterinar. Examinarea mieilor vii şi a carcaselor este efectuată gratuit de către medicii veterinari abilitaţi în acest sens. Până în 4 mai, la sediul DSVSA şi al circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi circumscripţiilor sanitare veterinare zonale se asigură permanenţa, (inclusiv sâmbăta şi duminica, la sediul central între orele 8.00-20.00). Este afişat programul de lucru, persoana responsabilă şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspecte privind nerespectarea normelor sanitare veterinare. Circumscripţiile teritoriale sunt deschise în intervalul orar 8ºº -16ºº, iar centrele de tăiere miei provizorii, între orele 7ºº şi 17ºº. Consumatorii pot sesiza abateri de la normele în vigoare, înregistrate pe teritoriul judeţului Alba, la numărul de telefon 835915 sau se pot adresa circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor teritoriale. În perioada 1.04 – 04.05.2013 premergătoare Sărbatorilor Pasacale, DSVSA Alba a dispus formarea unor echipe mixte de control formate din câte un reprezentant din cadrul seviciilor de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, compartiment Siguranţa Alimentelor şi seviciul de Inspecţie şi Control pentru efectuarea unor controale în unităţi tip supermarket, târgurile şi pieţele agroalimentare, unităţi de procesare, abatoare şi unităţi de vânzare cu amănuntul din judeţ. “În scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioada Sarbătorilor Pascale când, în mod tradiţional, consumul unor cantităţi de alimente de origine animală creşte, considerăm necesară dispunerea unor măsuri specifice, precum şi intensificarea controalelor sanitare veterinare asupra modului în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate carnea de miel şi ouăle destinate consumului uman, precum şi alte alimente de origine animală”, transmit reprezentanţii DSVSA Alba, citaţi de alba24.ro.