Exporturile de carne din Germania către Rusia din primele cinci luni ale acestui an au scăzut brusc față de 2012, în special pentru carnea de vită și carnea de pasăre, informează The Meat Site. Comparativ cu primele cinci luni ale anului 2012, exporturile de carne de vită și carne de pasăre din Germania au scăzut cu 62%, respectiv 70%, raportează Asociația Germană a Cărnii (VDF). Exporturile de carne de vită refrigerată au ajuns la un impas între lunile martie și mai. Totalul exporturilor de carne de porc în 2012 au fost deja mai mici cu 24%, iar o scădere cu 21 de procente a fost înregistrată în perioada ianuarie-martie 2013. VDF spune că principalul motiv pentru aceste evoluții sunt masurile pe termen lung luate de autoritățile veterinare rusești, care au condus la o interdicție totală a importurilor de carne proaspătă, refrigerată din februarie 2013 și numeroase obstacole privind livrările ca urmare a ciriticismului rus referitor la cerințele inadecvate pe care le au autoritățile sanitar-veterinar rusești către companiile exportatoare. În iunie, serviciul veterinar rus a interzis importul de la alte nouă companii de care exportau carne în Rusia și, ca urmare, se anticipează reducerea în continuare a exporturilor de carne din iulie.