Decizia a fost luata in urma unei ample anchete desfasurata pe mai multe luni de US Labor Departments Occupational Safety & Health Administration (OSHA), care a constatat pentru a doua oara, in decurs de doi ani, incalcarea grava a prevederilor privind siguranta muncii, constatand in expunerea salariatilor la mari pericole de contaminare si imbolnavire. Ca urmare, departamentul amintit a condamnat compania sa plateasca despagubiri de cate 140.000 de dolari pentru fiecare dintre cei 300 de salariati. Aceasta condamnare vine dupa o alta, in anul 2010, cand MVP Kosher Food a mai platit cate 65.000 de dolari fiecarui salariat, tot din aceleasi cauze. Cum sumele platite ca despagubiri reprezinta un total prea mare, compania americana s-a vazut in imposibilitatea de a mai putea continua productia. Totusi, surse din randul conducerii au declarat pentru FoodProductionDaily ca suspendarea activitatii nu va fi permanenta, compania incercand sa obtina un imprumut in vederea retehnologizarii si redeschiderii afacerilor.