Sambata, 02.03.2013, a avut loc Adunarea Generala a Asociatiei Crescatorilor de Bovine pentru Carne din Romania, eveniment la care a participat și redacția revistei Fabrica de Carne, publicație care susține mediatic activitatea crescătorilor de carne de bovine din România. La eveniment a fost prezent un numar de peste 60 de fermieri si alti invitati. Printre invitatii de marca au fost prezenti Domnul Gheorghe Neata – reprezentant al MADR, alte asociatii partenere(Dl. Vasile Pachitanu – Presedinte Angus.ro, Dl. Marian Cioceanu – Presedinte Bio Romania) si reprezentanti ai presei de specialitate. Cu acest prilej, membrilor fondatori si fermierilor inscrisi asociatiei in primul an de activitate, s-au alaturat 32 de cereri noi de adeziune. Astfel asociatia are in componenta 57 de membri, persoane fizice si juridice, precum si asociatii si cooperative agricole. din 18 judete ale tarii. In cadrul Adunarii Generele a fost adoptata hotararea de infiintare a 15 filiale judetene care sa ofere o mai buna comunicare cu fermierii din fiecare regiune. Deasemeni a fost adoptata hotararea de a se infiinta departamente pe rase pentru principalele rase de carne prezente in Romania Angus, Charolaise, Limousine. Pe ordinea de zi au fost stabilite obiectivele pe termen mediu si lung, dupa cum urmeaza. - Infiintarea departamentelor pe rase, pentru preluarea de la ANARZ a cartilor de rasa;- Continuarea discutiilor cu MADR cu privire la formele de sprijin pentru sectorul de crestere a bovinelor pentru carne, atat pentru anul 2013 dar mai ales pentru perioada 2014-2020;- Organizarea unui department de vanzare pentru o mai buna valorificare a productiei obtinuta de membrii asociatiei;- Promovarea si mediatizarea fermierilor membri ai ACBCR;- Realizarea unui catalog de prezentare a membrilor asociatiei prin localizarepe harta, foto si video;- Participarea in anul 2013 la cele mai importante targuri si expozitii din tara cu scopul de a realiza contacte cu cat mai multi fermieri din tara;- Promovarea consumului de carne de bovina din rase specializate pentru productia de carne prin actiuni culinare si degustari;- Continuarea colaborarii cu principalii promotori media(TVR1 – Viata Satului, Ferma) si alte emisiuni si publicatii de profil.- Deschiderea unor colaborari cu primarii si asociatii din tara, pentru distibuirea de taurasi si/sau material seminal, pentru reproductie din rase specializate pentru productia de carne;- Continuarea relatiilor cu asociatiile similar din Europa;- Extinderea asociatiei prin primirea de noi membri.