ªi anul 2011 a fost o perioada propice pentru inregistrarea retetelor traditionale, alte 10 preparate din carne fiind omologate. Potrivit datelor Directiei pentru Agricultura a Judetului Vaslui, citate intr-un material difuzat de postul Radio Romania Iasi, in perioada 2008 – 2010, producatorii vasluieni au inregistrat alte 16 produse preparate din carne. Printre piesele grele ale atestarii se numara ceafa afumata traditionala, carnatii taranesti de oaie, sunca porc traditionala, piept porc traditional, pastrama piept pui, pastrama pulpe curcan, pastrama de aripi de curcan traditionala etc. Gabriela Angheluta, purtatorul de cuvant al DAJ Vaslui a declarat pentru Radio Romania Iasi ca produsul traditional este produsul care trebuie sa fie obtinut din materii prime traditionale, sa prezinte o compozitie traditionala, un mod de productie si/sau de prelucrare care reflecta un procedeu tehnologic traditional. Pentru a fi atestat un produs traditional, producatorul trebuie sa depuna o cerere la DAJ Vaslui, care sa cuprinda date de identificare ale producatorului si un caiet de sarcini elaborat de agentul economic.