News

372

Fermierii sunt îndemnați să crească bivoli pentru carne

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Pentru cei mai multi dintre romani bivolul nu este o sursa de carne. Avem lapte de bivolita, smantana de bivolita, cel mult iaurt de bivolita. Dar carne nu. Iar ea este cel mai valoros si mai cautat produs oferit de acest animal pe pietele internationale. Vanzarile de carne de bivol sint in crestere la nivel mondial. De acest lucru sint responsabile recomandarile nutritionistilor care au inclus acest produs pe lista alimentelor sanatoase. Este o hrana ideala pentru cei care vor sa isi pastreze greutatea, sa evite cresterea nivelului de colesterol si in acelasi timp sa se bucure de energia pe care un consum zilnic de proteine il poate asigura, se afirmă într-un articol apărut pe site-ul MediasInfo. Carnea de bivol este singura “carne rosie” care poate intra in competitie cu carnea de pasare in ce priveste aportul de sanatate si valoarea nutritiva adus omului. Carnea de bivol este de trei ori mai slaba decat carnea de pui si aduce un aport calori cu 30% mai mic, doar in ce priveste nivelul colesterolului pierde, dar nu cu foarte mult. grasimi: carne bivol 2,42% carne pui 7,41%calorii: carne bivol 143 carne pui 190colesterol carne bivol 82 mg carne pui 89 mg Carnea de bivol este una dintre cele mai valoroase surse de acizi grasi esentiali – omega 3 si omega 6 – substante care contribuie la cresterea imunitatii reducand riscul unor boli grave asociate procesului de imbatranire (Alzheimer, cardiopatii). De asemenea contine una dintre cele mai “fericite” combinatii de grasimi nesaturate (46% mono nesaturate, 11% poli nesaturate) si saturate (43%)- si ele esentiale in dieta. Pe langa aceasta se adauga continutul mare de proteina – 22%. Gustul este si el un atu – faptul ca este placut face ca dietele si regimurile care includ carnea de bivol sa fie mai usor de suportat (intre noi fie vorba nici nu ar fi putut fi altfel – bivolul fiind una dintre primele surse de carne rosie consumate de om, asa cum o indica picturile rupestre). Toate aceste argumente au creat o piata buna carnii de bivol, cu o crestere foarte rapida in ultimii zece ani. (Mai multe, pe www.mediasinfo.ro)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2