Timp de trei zile, între 4 și 5 octombrie, Piața Mare a Sibiului a fost locul de desfășurare al primului festival culinar internațional al orașului. Organizatorii Festivalului de Bun Gust au invitat cei mai pricepuți bucătari pentru a oferi sibienilor și turiștilor cele mai bune preparate din opt țări. 2013 este primul an în care la Sibiu a fost organizat un astfel de eveniment. În Piața Mare va fi construită “o stradă a bucătăriilor”, unde sibienii au putut vedea cum se gătește în stil american, chinezesc, thailandez, unguresc, german, italian, turcesc și românesc. În Sibiu — ca și în restul țării, de altfel — nu există în acest moment un eveniment dedicat mâncărurilor “culte”, specifice unor culturi diferite de cea românească. Treptat ne pierdem inclusiv legătura cu tradiția locală, istorică. Sibiul este locul potrivit organizării unui eveniment care să pună în valoare bucătăria internațională și de aceea vom organiza demonstrații culinare chiar în centrul acestui oraș. Bucătăriile din cadrul Festivalului au fost deschise între 12:00 și 23:00, în fiecare zi. (Agerpres, Foto: www.regiuneacentru.ro)