News

152

Firmele românești nu sunt vinovate în scandalul cărnii de cal

autor

MeetMilk.ro

distribuie

”Dincolo de tot felul de interese , politice sau economice, este evident că undeva, pe traseu, s-a produs o ruptură sau mai bine-zis o fraudă”, după cum a declarat ieri,  Comisarul European Dacian Cioloş, la sosirea în România, cu ocazia unei vizite de trei zile pe care o efectuează la invitația MADR și a Guvernului. Autorităţile române susţin că „nu există niciun indiciu care să confime că etichetarea greşită a avut loc în România”. În plus, este practic imposibil ca după cele patru controale care se fac într-un abator, de la intrarea animalului, până la sigilarea cărnii, să intervină erori. Pe de altă parte, cele două abatoare din România care au exportat carne de cal, au livrat carne în carcasă şi nu tocată, exporturile fiind efectuate în condiții legale și cu îndeplinirea tuturor cerințelor de siguranță alimentară. „Problema este unde a ajuns şi cum a fost tranşată. Firma care a tranşat carnea poartă vina. ”, afirmă Claudiu Frânc , președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România, pentru Evenimentul zilei. Toate indiciile, însă, duc spre firmele franceze Comigel și Spanghero. Iar, faptele din ultimele zilei, probează că România pare să fie victima unei tentative de a fi scoasă din competiţia de pe piaţa cărnii.(Mai multe, pe www.evz.ro)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2