Farmeye

682

Friedrich-Loeffler Institut: Porcii și puii nu sunt susceptibili de infecție cu SARS-Cov 2
MeatMilk

Author

MeatMilk.ro

Share on

facebooktwitter
article

Pe fondul evoluției în creștere a maladiei Covid-19, oamenii de știință au continuat cercetările privind eventuala incidență asupra animalelor din fermele comerciale.

Astfel, potrivit Poultry World, notează că SARS-Cov 2, virusul care declanșează boala Covid-19, este studiat suplimentar de diferite institute de cercetare din întreaga lume, dacă acest coronavirus, despre care se credea că provine din lilieci, poate infecta alte animale.

Primele rezultate ale Friedrich-Loeffler Institut arată că nici puii și nici porcii din fermele industriale nu sunt sensibili la acest coronavirus.

În studiile de infecție, animalele au fost inoculate nazal cu SARS-CoV-2, pentru a imita calea naturală a infecției la om. S-a examinat dacă animalele sunt infectate, replicile patogene și animalele care, eventual, prezintă simptome ale bolii.

În condiții experimentale, nici puii, nici porcii nu s-au dovedit a fi susceptibili la infecții cu SARS-CoV-2. Conform stării actuale de cunoștințe, acestea nu sunt afectate de virus și, prin urmare, nu prezintă un risc potențial pentru sănătatea umană.

Evaluarea completă a tuturor seriilor de testare va dura ceva timp, iar rezultatele finale sunt așteptate la începutul lunii mai.

Did you learn something new from this article?

Previous article
Next article

Read also:

Are you ready to grow your business?

Subscribe to our newsletter to stay up to date with the latest news.