347
Potrivit FoodNavigator, producătorul de proteine și prebiotice a anunțat deschiderea noii sale fabrici de producție de lactoferină construită în mod sustenabil din Veghel, în Țările de Jos, pentru a contribui la satisfacerea cererii globale tot mai mari pe piețele de alimentație timpurie și pentru adulți.
Creșterea capacității
Facilitatea crește capacitatea totală a companiei de la 20 de tone metrice la 80 de tone metrice pe an. Fabrica va procesa laptele din cele aproape 10.000 de ferme membre, folosind un proces ușor de tratare termică pentru a crea un produs care este cel puțin 95% pur, cu proprietăți „considerabile” de legare a fierului.
Noua centrală va funcționa cu energie electrică 100% verde, care este în mare parte generată de fermele membre ale FrieslandCampina și certificată în cadrul schemei de Garanție de origine a UE. Reziduurile de apă și sare produse în timpul procesului de fabricație vor fi de asemenea refolosite.
Unitatea va respecta, de asemenea, liniile directoare ale Comisiei Europene „Cele mai bune tehnici disponibile” (BAT) pentru proiectarea, construirea, întreținerea și operarea echipamentelor pentru a se conforma celor mai recente standarde de durabilitate.
Cererea de imunitate
Mai multe studii au demonstrat că lactoferina, o proteină prezentă în mod natural în laptele uman și într-o măsură mai mică în laptele de vacă, poate oferi mai multe beneficii pentru sănătate, inclusiv susținerea răspunsului imunitar al organismului și rezistența la boli.
Aceste proprietăți de susținere a sistemului imunitar au făcut din lactoferina un ingredient popular în formulele pentru sugari și, de asemenea, este motivul pentru care este din ce în ce mai căutată pentru aplicațiile specializate în nutriția adulților.
Interesul tot mai mare pentru lactoferină a fost alimentat și de interesul față de potențialele aplicații ale ingredientului dincolo de imunitate, în sănătatea oaselor, sănătatea intestinului, gestionarea greutății, sănătatea pielii și arătând o cerere mare pe piața nutriției sportive.
Pe măsură ce volumul dovezilor care demonstrează beneficiile lactoferinei pentru sănătate crește, iar consumatorii caută din ce în ce mai mult soluții de susținere a sistemului imunitar, există o creștere a dezvoltării de noi produse.
„Aștept cu nerăbdare să văd cum clienții noștri profită de tendința de bunăstare holistică, oferind consumatorilor lor produse noi care combină multiple beneficii pentru sănătate într-o singură aplicație convenabilă”, a spus Herman Ermens, președintele FrieslandCampina Ingredients.
„Prin extinderea capacității noastre de producție și implementarea de noi tehnologii, nu doar satisfacem cererea în creștere pentru lactoferină, ci facem acest lucru într-un mod care acordă prioritate atât calității, cât și durabilității.”
Cercetare
Studiile au descoperit că lactoferina este antibacterian, antiviral, antifungic, antiinflamator și anticancerigen. Capacitatea sa de a limita disponibilitatea fierului la microbi este una dintre proprietățile sale microbiene cruciale.
Inhibă intrarea particulelor virale în celulele gazdă, fie prin atașarea directă la particulele virale, fie prin blocarea receptorilor lor celulari. Unele dintre virusurile pe care LF îi împiedică să pătrundă în celulele gazdă includ virusul Herpes simplex, virusul papiloma uman, virusul imunodeficienței umane (HIV) și rotavirusul.
Acești virusuri utilizează în mod obișnuit molecule comune de pe membrana celulară pentru a facilita invazia lor în celule, inclusiv HSPG (proteoglicani de sulfat de heparan).
HSPG-urile oferă primele locuri de ancorare pe suprafața celulei gazdă și ajută virusul să ia contactul primar cu aceste celule. HSPG-urile pot fi legate fie de membrană, fie în vezicule secretoare și în matricea extracelulară. S-a demonstrat că LF este capabil să prevină internalizarea unor viruși prin legarea de HSPG.
De asemenea, se știe că lactoferina interferează cu unii dintre receptorii utilizați de coronavirus, ceea ce determină cercetările să ipotezeze că poate contribui util la prevenirea și tratamentul infecțiilor cu coronavirus.