News

140

Fsa reduce cantitatea de sare in 80 de categorii de alimente

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Food Standards Agency (FSA) a publicat o lista cu 80 de categorii de alimente in care va fi redusa cantitatea adaugata de sare pana in anul 2012, decizia facand parte din eforturile Agentiei de reducere a riscului de boli coronariene contractate ca urmare a alimentatiei necorespunzatoate. Potrivit specialistilor, aproximatix 75% din cantitatea de sare pe care o ingereaza o persoana este continuta deja in macarurile servite. Astfel, FSA isi propune sa reduca din cantitatea de sare continuta de alimentele cele mai des intalnite in meniul zilnic: paine, carne, cereale, pizza preparate ready meal sau snacksuri.Marea Britanie este un deschizator de drumuri pentru Europa in ceea ce priveste reducerea consumului de sare. Aceasta diminuare a cantitatii de sare ingerate salveaza deja vieti in Marea Britanie, a comentat Rosemary Hignett, reprezentant FSA.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2