Proprietarul fermei din Codlea acuzate de realizarea exporturilor de carne tratată cu antibiotice susţine că din Germania s-au primit două teste de la acelaşi laborator, unul negativ şi unul pozitiv, cu toate laboratorul din România dăduse rezultat negativ la testele iniţiale. Proprietarul fermei din Codlea acuzate de realizarea exporturilor de carne tratată cu antibiotice susţine că din Germania s-au primit două teste / FOTO: www.bzb.ro Cătălin Muntean, proprietarul grupului de firme Gali Galo, susţine că societăţile sale nu au probleme în ceea ce priveşte reziduurile de antibiotice descoperite în carnea de curcan vândută de o firmă din Germania, scrie bzb.ro. "De la noi a plecat un tir cu carne de curcan în Germania în 28 iunie. De aici a fost vândută unei alte companii, care la rândul ei a vândut-o unui procesator, care a făcut carne panetată pe care a distribuit-o în Anglia şi mai nu ştiu pe unde. Acum, după nouă luni de zile, s-a descoperit că acea carne panetată a procesatorului respectiv avea reziduuri de antibiotic", a spus Muntean, acesta precizând, totodată, că procesatorul respectiv prelucrează carne de curcan din mai multe ţări, cum ar fi Ungaria sau Polonia. "S-au luat probe dintr-un lot din care s-au făcut verificări şi la un laborator din România şi a ieşit negativ. Din Germania au venit două rezultate din acelaşi lot şi acelaşi laborator – unul negativ, unul pozitiv", a explicat Muntean, precizând că testul făcut de laboratorul din România a fost cel iniţial care a permis exportul cărnii de curcan. Subliniem că alerta pentru carnea de curcan a fost ridicată. Cu toate acestea, contractele de export ale companiei din județul Brașov au fost anulate de unii parteneri, externi, după cum a declarat, aseară, domnul Munteanu pentru postul ProTV. (Mai multe, pe www.bzb.ro)