245
Referindu-se la Industria de procesare a cărnii din România, publicația de circulație internațională GlobalMeatNews evidențiază activitatea companiei Avi-Top, aceea care intenționează să investească 6 milioane de euro pentru a-și moderniza capacitatea de producție, urmând să-și crească semnificativ veniturile. În acest sens, domnul Ciprian Postolache, Director de Vânzări al companiei, a declarat: "Rezultatele noastre financiare bune sunt rezultatul investitiilor pe care le-am facut in trecut". Potrivit planului, investițiile trebuie să permită companiei Avi-Top să-și majoreze vânzările cu până la 65% în următorii doi ani, potrivit Postolache. În 2017, compania românească a generat venituri de aproximativ 15 milioane de euro. În cazul în care proiectul de expansiune aduce rezultatele așteptate, Avi-Top ar putea crește această valoare la aproximativ 24,75 milioane de euro, în doi ani. Situată in județul Iasi din nord-estul Romaniei, compania informează că portofoliul său cuprinde o gamă largă de produse avicole care cuprind fileuri, piept, aripi, pulpe și alte produse comercializate sub mărcile Avi-Top-Cinci Stele și 1001 Specialități. Facilitățile Avi-Top sunt certificate ISO 9001, 14001 și 22000. Pe lângă principalele sale canale de distribuție, printre care se numără principalii comercianți cu amănuntul și segmentul HoReCa, Avi-Top își desfășoară propria rețea de distribuție, care cuprinde aproximativ 30 de magazine în România și Republica Moldova. Majoritatea punctelor de vânzare cu amănuntul care vând produsele Avi-Top sunt situate în nord-estul României. Avi-Top face parte din grupul Kosarom, din România, care cuprinde trei companii: Avi-Top, fabrica de prelucrare a cărnii, Kosarom, care oferă produse din carne de pasăre și carne de porc, precum și producția de porci Suinprod. Grupul este controlat de familia Apostol, informează GlobalMeatNews.