Importurile de carne de porc în Italia au crescut cu două procente în primele șase luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2012, informează The Meat Site. Italia este cel mai mare importator de carne de porc din UE, potrivit asociației germane a cărnii, VDF. Cantitatea totală de carne de porc proaspătă și congelată importate de Italia în primele șase luni ale anului 2013 a fost de 463 mii tone. Cu toate acestea cifra asta este mai mică comparabil cu aceeași perioadă în 2011, 479.000 tone. Cea mai mare parte a importurilor sunt din Germania, care a reprezentat mai mult de o treime din totalul importurilor de carne de porc din Italia, acestea crescând cu 12 procente, la 157.300 tone. Cantitatea importată din alte țări a scăzut semnificativ, ca rezultat. De-a lungul aceluiași interval de timp, exporturile de carne de porc din Italia au scăzut cu 14% la 35.700 de tone, cantitatea de șuncă exportată a fost stabilă la 30.400 de tone. Cele mai importante piețe din afara UE sunt SUA, Japonia și Australia. Nouasprezece la suta mai puțini porci vii au fost importați în Italia în prima jumătate a anului 2013 la aproximativ 460.000. Importurile de purcei au scăzut cu 21 la suta, iar numărul porcilor sacrificați a scăzut cu 10% (ER).