News

139

In 2010 s-a mancat mai multa carne decat in 2009

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Dupa cum informeaza agroaliment.ro, Institutul National de Statistica a publicat pe 30 iunie datele privind evolutia productiei de lapte si de carne in 2010. Potrivit acestor date, productia totala de carne (porcine, bovine, ovine, caprine si pasari) a inregistrat anul trecut o crestere usoara, de 1,07%, la 554.400 tone, in timp ce productia de lapte s-a redus cu 8,9%, la 925.400 tone.

Productia de lapte acidulat (iaurt, iaurt de baut si altele) a avut, anul trecut, cea mai mare crestere, de 1,3%, la 148.317 tone, si a fost urmata de productia de lapte de consum, cu 0,6%, la 223.176 tone. Productia de branzeturi a scazut cu 7,9%, la 63.962 tone, cea de branzeturi topite s-a redus cu 7,3%, la 11.136 tone, productia de unt a coborat cu 7%, la 9.754 tone, iar productia de smantana de consum a scazut cu 1,4%, la 46.801 tone. Carnea de pasare detine cea mai mare pondere in totalul productiei, de 51,85%, dar cantitativ a scazut cu 4,2% fata de 2009, la 287.458 tone. Aceasta este urmata de carnea de porc - 42,24%, carnea de vita - 5,11% si de cea de ovine si caprine - 0,8%. Productia de carne de porc a crescut anul trecut cu 5,4%, la 234.194 tone, cea de vita a fost cu 13,7% mai mare, si a urcat la 28.313 tone, iar productia de carne de ovine si caprine s-a majorat cu 228,5%, la 4.432 tone.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2