News

318

În anul 2023 va crește insecuritatea alimentară acută

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Insecuritatea alimentară acută va crește în anul 2023 din cauza conflictelor, a evenimentelor meteorologice extreme, a prețurilor la alimente în creștere, se afirmă în ultimul raport emis de FAO în acest an.

Nu sunt bani!

Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) caută în 2023 1,9 miliarde de dolari pentru a salva viețile și mijloacele de trai ale unora dintre persoanele cu cea mai gravă insecuritate alimentară acută, pe măsură ce insecuritatea alimentară acută continuă să escaladeze la nivel global.

Anunțul a fost făcut ca parte a apelului umanitar mai amplu al Națiunilor Unite lansat de Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) la un eveniment special de astăzi la Geneva.

Cu mai puțin de 4% din cele 51,5 miliarde de dolari necesare pentru toate apelurile pentru 2023, FAO poate oferi asistență pentru mijloacele de existență critice pentru a se asigura că 48 de milioane de oameni au o aprovizionare constantă cu alimente nutritive.

Prin pachete de numerar, culturi și semințe de legume, hrană pentru animale, campanii de sănătate animală, îmbunătățiri ale infrastructurii vitale, cum ar fi sistemele de irigare și piețele, FAO se poate asigura că familiile și comunitățile din cele mai îndepărtate zone afectate de conflicte sunt capabile să se hrănească și să pună bazele. pentru rezistență la șocuri viitoare.

În 2022, sprijinul de urgență al FAO pentru comunitățile afectate de secetă din Cornul Africii a protejat bunurile animale vitale, asigurând că 4,4 milioane de copii pot avea acces zilnic la lapte și a condus la producția a peste 100 000 de tone de cereale și a furnizat mai mult de 1,5 milioane de oameni cu numerar pentru a cumpăra alimente, îngrijire medicală și alte lucruri esențiale.

Intervențiile FAO sunt în primul rând orientate spre satisfacerea nevoilor și priorităților comunităților afectate, care sunt în majoritate fermieri, pescari, păstori și pădurari – permițându-le să rămână în casele lor acolo unde este sigur să facă acest lucru, să-și satisfacă propriile nevoi și să-și conducă propriile lor nevoi. recuperare viitoare.

Principalii factori ai insecurității alimentare acute

Evenimentele meteorologice extreme, cum ar fi secetele și inundațiile, izbucnirea războiului din Ucraina și proliferarea altor conflicte, urmate de incertitudinea tot mai mare în jurul piețelor alimentare și agricole mondiale duc insecuritatea alimentară acută la noi cote.

Pe măsură ce anul 2022 se apropie de sfârșit, aproape un milion de oameni se confruntă cu amenințarea imediată a foametei – aproape dublu față de numărul din 2021. În întreaga lume, 222 de milioane de oameni se confruntă cu o insecuritate alimentară acută ridicată, dintre care aproape unul din cinci se luptă să aibă acces la alimente suficiente. pentru a supraviețui zilei.

Numai în Cornul Africii, care se confruntă cu o secetă fără precedent - un eveniment nemaivăzut în 40 de ani - se estimează că între 23 și 26 de milioane de oameni vor avea nevoie urgentă de asistență umanitară, iar insecuritatea alimentară acută va continua să se intensifice până în februarie 2023. din cauza unui al șaselea sezon consecutiv de secetă anticipat, fără precedent.

Costul alimentelor a crescut constant de la debutul COVID-19, prețurile internaționale ale mărfurilor alimentare fiind deja la un nivel maxim cu zece ani înainte de războiul din Ucraina a generat noi unde de șoc prin sistem. În timp ce prețurile la produsele alimentare de bază internaționale au scăzut recent, prețurile de consum rămân ridicate, cu implicații semnificative pentru puterea de cumpărare și accesul la alimente în rândul celor mai săraci.

Conflictele și instabilitatea politică continuă să devasteze vieți și mijloace de trai în întreaga lume, forțând oamenii să-și părăsească casele și să-și abandoneze fermele, bărcile, animalele, împingându-i în sărăcie și dependență totală de asistența externă.

FAO stimulează răspunsul la crize și urgențe

FAO și-a intensificat eforturile pentru a ajunge la cei care au cea mai mare nevoie de-a lungul anului 2022 – asistând 30 de milioane de oameni cu sprijin de timp critic, concentrându-se pe populațiile rurale și pe cei pentru care agricultura reprezintă însăși supraviețuirea lor.

Numai în Afganistan, FAO se așteaptă să ajungă la 9 milioane de oameni până la sfârșitul anului – aproximativ jumătate din populația rurală se confruntă cu o insecuritate alimentară acută ridicată. Aproximativ 3,6 milioane de oameni vor beneficia de distribuția în curs de desfășurare a grâului de iarnă, care va fi finalizată până în decembrie.

În Somalia, peste 24 de milioane de dolari în numerar, alături de asistență pentru mijloacele de trai, au fost furnizate comunităților rurale care sunt cele mai expuse la foamete, în timp ce peste 11 milioane de animale au primit hrană, apă și tratament de bază pentru sănătate.

În Ucraina, pe lângă furnizarea de sprijin agricol de urgență fermierilor, cum ar fi cartofi de sămânță, semințe de legume și asistență în numerar, FAO își intensifică eforturile pentru a proteja recoltele și rezervele de alimente existente și viitoare.

FAO a oferit o capacitate masivă de stocare a până la 6 milioane de tone de cereale (aproximativ 30% din necesarul național). Această asistență este crucială pentru a se asigura că cerealele sunt economisite în mod corespunzător, iar fermierii pot să vândă și să exporte cereale atunci când este cazul.

Agricultura în situații de urgență rămâne masiv subfinanțată

Agricultura este un răspuns umanitar de primă linie și trebuie luată în considerare ca atare în toate apelurile umanitare. Intervențiile agricole urgente, în special atunci când sunt combinate cu numerar și asistență alimentară, au un impact enorm asupra disponibilității alimentelor, nutriției și deplasării, reducând semnificativ alte costuri umanitare.

De exemplu, la un cost de doar 220 de dolari, pachetele de grâu de iarnă care sunt distribuite în Afganistan vor permite unei familii să producă suficientă hrană pentru a-și satisface nevoile anuale de cereale și să lase un surplus pe care să-l vândă.

În 2022, FAO a primit doar 43% din fondurile solicitate în cadrul Planurilor de Răspuns Umanitar, dar acest lucru ascunde un dezechilibru enorm de fonduri, apelurile pentru Afganistan fiind finanțate integral, în timp ce cele pentru Nigeria și Republica Arabă Siriană abia au depășit 10% din cerințe.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2