Repers

326

În rest, despre români numai de bine

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Începutul de an 2023 a fost marcat de o acțiune a ANPC în urma căreia s-a dezvăluit că mai multe restaurante de lux din București, zona Alba Iulia, au fost amendate și închise pentru că au oferit consumatorilor carne stricată. Asta era știrea inițială, pentru că, ulterior s-a revenit în notă naționalist-patriotardă.

Așa e, restaurantele alea au fost niște păcătoase, dar vinovați sunt olandezii de la care s-a importat carnea expirată, olandezi care au congelat-o după ce, la rându-le, au importat-o din America de Sud.

Și de aici, dă-i și luptă și luptă și dă-i, pe frontul patriotismului de tarabă: ”Iată ce ne fac nenorociții de olandezi!”, au tunat și au fulgerat liote de pseudo-patrioți români, mulți dintre ei lucrând, care în industria alimentară, care în lumea restaurantelor.

Dar, în formula de comunicare, exact cei mai vinovați dintre toți au fost uitați, adică românii care au făcut importurile, deși președintele ANPC, domnul Horia Constantinescu, afirma clar: ”Din păcate, fără complicitatea unor români nu s-ar fi putut întâmpla așa ceva”, informând suplimentar că într-un depozit din Capitală s-a mai găsit destulă carne de-aia cu probleme, adusă din Olanda.

Din păcate, numele restaurantelor nu au fost făcute publice și nici depozitul cu pricina. În informare nu s-a specificat nici cine a făcut importul. Dar în media, acuzele toate au fost aruncate în cârca olandezilor.

Pornind de-aici, mi-am adus aminte că practica achiziției de carne la prețuri foarte mici, profitând de apropiata expirare a termenului de avalabilitate, este veche de zeci de ani, mulți procesatori recurgând la această șmecherie. Dar asta nu mai contează. Românii sunt sfinți, străinii sunt răi.

Tot cam atunci, și tot dinspre ANPC, venea vestea că patru restaurante fast-food din Iulius Mall-Cluj-Napoca au fost închise temporar din cauza gravelor nereguli constatate. Printre ele, și un restaurant din lanțul ”Spartan”, deținut de un domn care, cam acum trei ani, se lăuda că a învățat business în domeniul HoReCa taman în Statele Unite, unde, cică, a stat vreo nouă ani. De bine ce a învățat meserie, iată cum știe să facă afaceri: așa cum au constatat inspectorii ANPC.

Și cam tot la vremea întâmplărilor de mai sus, un ziar online titra: ”Cum dispar mărcile românești”, anunțând că marca și firma ”C+C” au fost scoase la mezat de ANAF-ul care urmărește să recupereze o serie de pagube.

Din nou, patrioții de profesie au început să plângă de mila românașilor faliți, trecând însă cu vederea informația care spunea că firma și-a început declinul după ce proprietarilor li s-a deschis dosar penal pentru evaziune.

Întâmplările astea trei mă determină să spun că, din păcate, tot căutând să acopere păcatele unor români, se alunecă din ce în ce mai mult pe o pantă naționalistă total găunoasă și neproductivă:

Fie că e vorba de agricultură, industrie ori cârciumi, străinii sunt niște nenorociți. În rest, despre români numai de bine, chiar dacă ei sunt ăia care fură mai abitir. 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2