Administraţia timişeană şi mediul de afaceri local se pregătesc să deschidă prima fabrică de conserve de peşte din judeţ, cu aport financiar din fonduri structurale, ţinând cont că în zonă există mai multe ferme piscicole care produc deja diverse preparate şi semipreparate din peşte.
"Noi lansăm un apel către toţi investitorii cu potenţial să se asocieze, pentru că ne dorim o fabrică de conserve de peşte în Timiş. Aceasta ar permite să creăm un centru de prelucrare cu o linie tehnologică de care să beneficieze toţi producătorii piscicoli", a declarat pentru AGERPRES Marian Vasile, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.
Dorel Lazu, preşedinte Asociaţiei Banat Sturio şi cadru didactic asociat al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului 'Regele Mihai I al României' a relatat că, în prezent, în judeţ există spaţii de 20 de milioane de euro, hale de creştere super-intensivă a peştelui, cu o producţie de 50 până la 100 kg/mc de apă.(Agerpres)