In acest fel, se spera ca producatorii vor putea contribui cu succes in diminuarea deseurilor alimentare la nivel mondial, prin marirea gradului de durabilitate a alimentelor. Conceptul va fi dezvoltat impreuna cu Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura, Interpack fiind sponsor principal. Rezultatul final al programului va trebui sa ofere solutii care sa raspunda nevoii de contracarare eficenta a deteriorarii premature a alimentelor, in integralitatea lantului de prelucrare, de la suprafata cultivata, sau ferma de productie animaliera si pana la consumator. Expertii estimeaza ca pe intreg teritoriul UE aproximativ 71 milioane de tone de alimente sunt aruncate in fiecare an, si o mare parte din aceastea, indiferent de motive, numai dupa ce au fost achizitionate de catre consumatori. Noul concept va fi prezentat la Congresul Interpack, din zilele de 16 si 17 mai 2011, care va avea loc. Acest congres international se va concentra pe conflictul dintre nutritie, ambalarea si durabilitate. In paralel, Congresul va reuni producatori cheie din Industria alimentara si de ambalare, de vanzare cu amanuntul, politica, administratie, cercetare si societatea civila. Noua politica a Industriei ambalajelor va trebui sa eficientizeze aprovizionarea cu alimente la nivel mondial, garantia de livrare, urbanizarea, dezvoltarea alimentelor, marketing, logistica, reciclare si economie agricola. (I.S.)