News

151

Inca 1976 de controale ansvsa

autor

MeetMilk.ro

distribuie

In perioada 31.08.2012 – 06.09.2012, Directiile judetene sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor si a Municipiului Bucuresti au continuat activitatile de control in unitatile din industria agroalimentara.

Au fost realizate 1.976 de verificari in unitati. Neregulile constatate au fost sanctionate prin aplicare unui numar de 21 de amenzi contraventionale, in valoare totala de 13.200 de lei si prin acordarea a 21 de avertismente. Controalele in unitatile respective au vizat aspecte privind calitatea spatiilor in care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum si cele de depozitare a materiilor prime si produselor finite, conditiile de igiena si de functionare a unitatii, controlul daunatorilor, evidenta documentelor si a informatiilor privind sistemul HACCP. Pentru neconformitatile constatate au fost acordate amenzi in urmatoarele judete: Arges, 600 lei - neintretinerea spatiilor de lucru si a ustensilelor in conditii corespunzatoare de igiena; Bistrita-Nasaud, 600 lei - depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare; Botosani, 600 lei- manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare; Caras-Severin, 600 lei - distante necorespunzatoare intre stive si pereti, infiltratii si mucegai pe pereti si tavan in sala de productie si vestiar; Galati, 1.200 lei- nerespectarea conditiilor de igiena in spatiul de depozitare a materiilor prime; Prahova, 7.200 lei - depozitarea si manipularea necorespunzatoare, reambalarea produselor alimentare, desfasurarea activitatii in spatii neautorizate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor; Vaslui, 1.200 lei - manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare, lipsa echipamentului de protectie sanitara, lipsa unui program de igienizare, comercializarea produselor alimentare in spatii neautorizate sanitar-veterinar si pentru siguranta alimentelor; Valcea, 1.200 lei- depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare, nu se monitorizeaza conditiile de microclimat; De asemenea, in cadrul controalelor in unitatile din industria agroalimentara s-au prelevat probe conform procedurilor si Programului de supraveghere si control pe anul 2012, urmarindu-se prezenta si incadrarea in valorile maxime admise a pesticidelor, contaminantilor, aditivilor si substantelor interzise, precum si teste de sanitatie necesare analizei gradului de igiena, probe transmise spre analiza laboratoarelor arondate. (Biroul Comunicare si Relatii cu Mass-Media)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2