http://www.anarz.eu/AnarzAdministratorSite/public/default.aspx Acest site reprezinta cartea de vizita online a Agentiei Nationale pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie Prof. Dr. G. K. Constantinescu. ANARZ este institutie publica, cu personalitate juridica, finantata integral de la bugetul de stat. Este autoritatea nationala competenta in domeniul zootehnic, privind ameliorarea, reproductia, conservarea si managementul resurselor genetice. Portalul prezinta publicului informatii unice privind coordonarea, la nivel national, a activitatii de ameliorare, reproductie si conservare si managementul resurselor genetice animale, prin intermediul Directiei de acreditare si monitorizare, Directiei tehnice pentru implementare (servicii tehnice zonale) si Directiei economice. Pagina alocata Compartimentului de relatii publice pune la dispozitie comunicatele autoritatii, documente de interes public (strategii de crestere a bovinelor, bubalinelor si ovinelor, programe de insamantari artificiale, performante ale fermelor de elita), documente gestionate (lista organizatiilor acreditate pentru achizitionarea materialului seminal congelat si evidenta centrelor de colectare a materialului seminal), raportul de activitate al ANARZ, evidenta zonelor defavorizate din Romania. Este accesibila, de asemenea, legislatia europeana specifica privind programele de ameliorare pe specii, in acelasi cadru fiind disponibile acte normative referitoare la restituirile speciale la export in sectorul carnii de vita si manzat, directivele europene privind animalele din speciile ovina si caprina reproducatoare de rasa pura, normele zootehnice aplicate animalelor reproducatoare din specia porcinelor, standardele de comercializare a oualor de incubatie si a puilor de pasari de ferma. http://www.productis.ro Portalul ce asigura trasabilitatea si controlul productiei, conform HACCP si ISO aloca industriei carnii unul dintre cele patru compartimente. Conform administratorilor acestui site, producatorii si procesatorii din segment precum si retelele de distributie ale produselor din carne din Romania, pentru a obtine un nivel mai ridicat de eficienta si pentru a reusi sa indeplineasca cerintele impuse de Uniunea Europeana pentru industria carnii, au nevoie de un sistem IT – software si hardware – de planificare, de monitorizare si control, de gestiune si comercializare. Sistemul Productis se adreseaza si ofera solutii software specifice proceselor din industria carnii pentru urmatoarele domenii: abatoare, carmangerii, mezeluri, conserve, produse elaborate, produse din peste. De un real interes se bucura rubricile Procese tehnologice, avantajele in industria carnii, Beneficiile Productis MEAT, Trasabilitatea in industria carnii sau Carti de specialitate din industria carnii. http://www.neuland-fleisch.de Pagina online germana, preocupata de balanta cererii in industria carnii (in opinia administratorilor, cererea pentru carne de pasare a depasit consumul carnii de vita). Rezultate ale propriilor evaluari si investigatii, facute la nivel national, demonstreaza aici ca vanzarea pasarilor (indeosebi a puilor de curcan) poate creste semnificativ datorita cererii consumatorilor locali. Analiza arata ca niciun alt domeniu al agriculturii nu a fost atat de puternic industrializat, asemenea sectorului cresterii pasarilor. Este deplansa totodata disparitia cresterii semiindustriale a pasarilor de curte, activitate pe care agricultorii nu au mai recunoscut-o ca pe o sursa alternativa de venit. In aceasta directie, sunt evidentiate separat avantajele unei colaborari cu Neuland-Fleisch, in proiectarea si derularea afacerilor ce au drept scop cresterea pasarilor in sistem semiindustrial: - investitiile mici in procesul de reconversie a cladirilor vechi; - sustinere, consultanta, planuri si concepte pentru constructia noilor exploatatii (incepand de la 4.000 de pui); - introducerea pe piata, la nivel national; - asigurarea ulterioara a vanzarii produselor, la preturi avantajoase. Pe site, alaturi de o prezentare Neuland, mai pot fi consultate paginile dedicate cresterii si desfacerii altor animale, alaturi de rubrici pentru consumatori, pentru macelarii si articole specifice, selectate din presa germana.