În luna mai 2013, faţă de luna precedentă, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut la bovine, porcine şi ovine şi caprine, iar la păsări au crescut. Comparativ cu luna mai 2012, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut la toate speciile. În mai 2013 comparativ cu luna similară a anului trecut, numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 24,0%, respectiv cu 26,7%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 10,0%, respectiv cu 7,1%. Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 22,5%, respectiv cu 26,2%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 9,1%, respectiv cu 10,6%. Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut de 2,6 ori, respectiv de 3,1 ori. Sacrificările de ovine şi caprine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut de 5,3 ori, respectiv de 4,2 ori. Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 11,9%, respectiv cu 8,9%. În unităţile industriale specializate s-au înregistrat creşteri atât la numărul păsărilor sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 0,1%. Mai 2013 comparativ cu aprilie 2013 Față de luna precedentă, în mai, numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 17,3%, respectiv cu 19,0%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate a scăzut cu 8,3%, iar greutatea în carcasă a acestora a rămas aproape constantă. În luna mai 2013, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a fost de 17,7% din totalul sacrificărilor de bovine. Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 3,4%, respectiv cu 3,9%. În luna mai 2013, ponderea sacrificărilor de porcine în unităţile industriale specializate a fost 77,4% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 11,4%, respectiv cu 14,9%. Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 36,6%, respectiv cu 30,4%. Tăierile în unităţile industriale specializate, care au o pondere de 1,1% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 68,6%, respectiv cu 63,5%. Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 2,9%, respectiv cu 2,4%. În unităţile industriale specializate s-au realizat 85,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au crescut atât la numărul de păsări sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 2,9%, respectiv cu 1,4%. În lunile analizate greutatea medie în carcasă la animalele şi păsările sacrificate, prezintă uşoare oscilaţii. În perioada mai 2012 – mai 2013, cele mai mari creşteri ale greutăţii în carcasă s-au înregistrat în lunile decembrie şi aprilie la porcine, respectiv la ovine şi caprine, când au loc sacrificările tradiţionale ocazionate de sărbătorile de Crăciun şi Paşte. (Recolta.eu)