Potrivit ultimului raport tematic emis de INS, greutatea animalelor destinate sacrificării pentru consum a crescut în anul 2019 faţă de anul 2018 la păsari şi la ovine şi caprine, în schimb a scăzut la porcine şi la bovine. Producţia de lână a crescut în anul 2019 faţă de anul 2018, iar producţiile de lapte şi de ouă au scăzut.
În anul 2019 comparativ cu anul 2018 s-au constatat următoarele:
-Greutatea animalelor şi păsărilor destinate sacrificării pentru consum a crescut cu 7,8% la ovine şi caprine şi cu 7,5% la păsări şi a scăzut cu 7,5% la porcine şi cu 4,8% la bovine;
-Producţia totală de lapte a fost cu 1,3% mai mică;
-Producţia de lână a crescut cu 1,6%;
-Producţia de ouă a scăzut cu 2,7%.
În anul 2019 comparativ cu anul 2018, în structura producţiei de carne s-au înregistrat creşteri ale ponderii producţiei de carne de pasăre (+3,0 puncte procentuale) şi carne de ovine şi caprine (+0,6 pp) şi scăderi ale ponderii producţiei de carne de porcine (-2,9 pp) şi carne de bovine (-0,7 pp).
Producţia de lapte de vacă (inclusiv pentru consumul viţeilor) în anul 2019 a fost de 39620 mii hectolitri, cu 855 mii hectolitri (-2,1%) sub nivelul anului precedent. S-au înregistrat creşteri în regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia (+0,4%) şi scăderi în celelalte regiuni de dezvoltare Bucureşti-Ilfov (-11,3%), Sud Muntenia (-5,7%), Sud-Est (-4,4%), Vest (-3,0%), Nord-Vest (-2,2%), Nord-Est (-1,0%) şi Centru (-0,8%).