News

99

Ins: productia de carne a crescut in 2011, comparativ cu 2010

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Institutul National de Statistica (INS) a publicat, vineri, rezultatele studiului "Efectivele de animale si productia animala in 2011". Potrivit acestui material,productia totala de carne a crescut cu 4% in 2011, comparativ cu anul 2010, iar productiile de lapte si oua au inregistrat cresteri cu 1,9%, respectiv cu 2,1%, relateaza Recolta.eu.

Potrivit aceleiasi surse, greutatea animalelor si pasarilor destinate sacrificarii pentru consum a crescut cu 4%, cresterile provenind de la ovine si caprine cu 10%, de la pasari cu 7%, de la bovine cu 3,4% si de la porcine cu 0,7%. In anul 2011, comparativ cu anul 2010, structura pe sortimente a productiei de carne arata cresterea ponderii productiei de carne de pasare (+1 puncte procentuale), de ovine si caprine (+0,5 puncte procentuale), fiind in scadere ponderea productiei de carne de porcine (-1,4 puncte procentuale) si de bovine (-0,1 puncte procentuale). Ponderea productiei de carne la alte specii a ramas constanta. In ceea ce priveste productia totala de lapte de vaca, in anul 2011, aceasta a fost de 43,728 milioane hectolitri (inclusiv consumul viteilor), cu 1,143 milioane hectolitri (+2,7%) peste nivelul anului precedent. In regiunile de dezvoltare Bucuresti-Ilfov (-44,2%) si Sud Muntenia (-0,8%) s-au inregistrat scaderi, iar in regiunile Nord-Vest (+10,6%), Sud-Est (+5,2%), Vest (+2,1%), Sud-Vest Oltenia (+1,8%), Centru (+0,9%), si Nord-Est (+0,6 %) cresteri.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2