Potrivit The Meat Site, fructele de mare sunt considerate una dintre cele mai bune surse naturale de iod, dar conștientizarea consumatorilor de beneficiile sale pentru sănătate este practic inexistentă. O nouă cercetare efectuată de către universitățile Surrey și Bristol subliniază importanța iodului pentru femeile gravide și mamele care își alăptează copii lor. Cercetarea, așa cum este prezentată în jurnalul medical Lancet, a fost făcută pe 1000 de femei gravide și s-a descoperit că femeile care au avut prea puțin iod în corpurile lor au avut copii care la vârsta de opt ani au avut un IQ mai scăzut decât cele care au avut o cantitate de iod mai mare. Heather Middleton, director de marketing de la compania Seafish explică:. "Este esențial pentru corpul nostru să avem un nivel suficient de iod deoarece stimulează hormonii tiroidieni de care creierul nostru are nevoie pentru a se dezvolta. Majoritatea consumatorilor își iau suficient iod dintr-o dietă echilibrată care include două porții de pește pe săptămână, dintre care una dintre ele ar trebui să fie macrou sau somon.