La nivel local, judetul Constanta suporta o continua fluctuatie a preturilor la produsele alimentare, conform monitorizarii Inspectoratului de Concurenta Constanta. Astfel, daca la legume preturile au scazut, lucrurile stau mai putin bine la carne si preparate din carne. Ceafa de porc costa in medie 18,3 lei/kg, pulpa de porc – 16 lei/kg, pieptul de pui – 13,4 lei/kg, pulpele de pui – 10,3 lei/kg, carnea tocata de pui – 20,3 lei/kg, carnea tocata de porc – 13,2 lei/kg. La varful listei preturilor ridicate, se situeaza carnea de curcan: aripile de curcan au cel mai mic(?) pret (12 lei/kg), urmate de pulpe (18 lei/kg), carnea tocata (18,7 lei/kg) si piept (25 lei/kg). Mezelurile continua sa fie in curs ascendent, (prin preturi) ajungand in randul preparatelor de lux: salamul Victoria – 18,6 lei/kg, salamul sasesc – 25 lei/kg, sunca presata – 22,3 lei/kg. Singurul produs accesibil este parizerul: 12 lei/kg. (Ioan ªerbanescu)