Producatorul de lactate Lactag a achizitionat recent o fabrica de preparate din carne situata in comuna Carcea, langa Craiova, intrand astfel pe piata mezelurilor. Fabrica si activele sale, o investitie realizata cu fonduri europene, au apartinut firmei Central SRL. “Odata cu preluarea activelor, am incheiat un parteneriat, astfel ca vom continua sa livram preparate din carne catre magazinele fosutului proprietar. Acum avem la fabrica 35 de angajati, dar vrem sa mai angazam si altii si sa lucram in doua schimburi astfel incat sa optimizam productia”, a declarat Adriean Asan-Mic, directorul general si unul dintre actionarii Lactag pentru revista Magazinul Progresiv. Unitatea de procesare din comuna Carcea produce de la mezeluri fiert-afumate de la crenvursti, salamuri si parizer, pana la produse traditionale precum muschi sau jambon, fara adaos-uri de conservanti saqu potentiatori de aroma. Mezelurile produse langa Craiova erau comercializate sub Casa Corina, marca utilizata si pentru reteaua de magazine. Preparatele vor fi distribuite atat in magazinele proprii ale Lactag din reteaua “Pe gustate!” cu 16 magazine operationale in prezent, cat si catre ceilalti parteneri. Pe viitor, Lactag va continua sa extinda reteaua “Pe gustate!”, astfel incat la sfarsitul lunii mai sa ajunga la 26 de magazine. Pana la sfarsitul anului compania isi propune sa ajunga la circa 50 de magazine operationale. Producatorul de lactate Lactag din Costesti (judetul Arges) a fost cumparat in vara anului trecut de catre unul dintre fondatorii producatorului de inghetata Top Gel, Robert Iriza si de fostul director general al aceleiasi companii, Adriean Asan-Mic. Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 4,7 milioane de euro si estimeaza pentru acest an o crestere de peste doua ori la 10-12 milioane de euro.(Mai multe, pe www.magazinulprogresiv.ro)