Cele doua companii au spus ca doresc sa coopereze cu inspectorii pentru a asigura cele mai inalte standarde in siguranta alimentara. Scuzele au venit dupa ce un raport a prezentat problemele privind siguranta alimentara identificate la un restaurant McDonald's din Beijing. "Ca membru al echipei manageriale, imi pare foarte rau pentru scaparile din sistemul nostru. Imi cer scuze consumatorilor. De astazi, vom rectifica operatiunile in 1.400 de localuri din China, nu numai in acesta", a spus vicepresedintele McDonald's China, Sophia Luan. Scandalul a pornit dupa ce, joia trecuta, la unul dintre restaurantele McDonald's din Beijing s-a constatat ca aripioarele de pui erau vandute chiar si dupa 90 de minute dupa ce erau gatite, desi regulile McDonald's limiteaza acest interval la 30 de minute. O alta problema identificata era ca bucatile de carne cazute erau ridicate si folosite in preparate. De asemenea, cosurile de gunoi din bucatarie nu erau inchise suficient de repede. Tot legat de siguranta alimentara, televiziunea chineza a dat publicitatii un material in care sustine ca angajatii unui magazin Carrefour din Zhengzhou au schimbat datele de valabilitate de pe ambalajele carnii de pui.