News

133

Meat & Milk 2013, un succes de nivel internațional!

autor

MeetMilk.ro

distribuie

În zilele de 26 și 27 iunie, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, a avut loc cel mai mare eveniment dedicat sectoarelor de carne și lapte din România. La cea de-a doua ediție a Conferinței Internaționale Meat & Milk, care s-a desfășurat sub genericul ”Eficiență, Trend, Adaptabilitate-Coordonate ale profitului în 2013”,au participat 167 de companii din țară și străinătate. Participarea internațională a consemnat prezența unor companii și asociații profesionale din Danemarca, Olanda, Italia, Ungaria, Bulgaria, Franța, Serbia și Germania. Autoritățile din domeniu au fost reprezentate de: Achim Irimescu-Secretar de Stat în MADR, Vasile Dreve-Consilier pe probleme de Afaceri Europene al MADR, Vladimir Mânăstireanu-Președinte al ANSVSA, Bogdan Nica-Ministru Secretar de Stat, Președinte al ANPC și Adriana Chirea-Director al Direcției Măsuri de Piață, APIA. Comisia pentru Agricultură a Parlamentului European a fost reprezentată de doamna Viorica Dăncilă, europarlamentar. Meat & Milk 2013 s-a bucurat de Parteneriatul Oficial al principalelor asociații profesionale, acestea fiind reprezentate prin: Dorin Cojocaru-Președinte APRIL, Radu Timiș-Vicepreședinte ARC, Sorin Minea-Președinte Romalimenta, Ioan Ladoși-Președinte APCPR, Claudiu Frânc-Președinte al ACBVR.

Alături de aceștia, au luat cuvântul în calitate de speacker-i: Carol Ambrus - Central Cereals; Attila Dienes-JBT Food Tech (Ungaria); Remus Rogoz-Sudpack; Cristian Alin Lazăr-Transart; Jean-Luc Meriaux- UECBV (Franța); Desislava Parușeva-Biotrend Plus (Bulgaria); Mihail Seidner-Casa de Avocatură Seidner, Coman și Fuduli; Steen Norgaard Madsen-Arla Foods (Danemarca); Cătălin Butnariu- Marco & Alex; Vladimir Oprescu și Costin Ionescu-AB Energy-AB Group (Italia); Sandu Miclăuș-GEA; Mihai Florea și Lucian Mihai-SIKA România; Cosmin Batiș-DeLaval; Cristian Popa-Expert etichetare; Codruța Grhorge-Carpatica; Ionuț Nache-INAQ.

Secțiunea infoTRIP a inclus vizite de documentare la ferma SilvAlim-Baraolt (26 iunie) și abatorul de curcani Galli-Gallo (27 iunie). La standurile organizate în cadrul secțiunii INNOVATION, firmele Angst și Mirdatod au oferit spre degustare produse din categoria premium. Menționăm că produsele Mirdatod, evoidențiate în mod deosebit și la târgul de la Nurenberg, au fost din categoria ”eco”, firma fiind proaspăt atestată în vederea producției ecologice. Totodată, firma olandeză Van Drie Group a oferit spre degustare delicatese preparate din vițel de lapte. În cadrul aceleiași sesiuni, companiile Biotrend și Frigomech și-au prezentat ultimele noutăți din domeniile analizei de laborator și sistemelor de refrigerare. La cina festivă din sear a zilei de 26 iunie, cu ocazia tombolei infoALIMENT care a fost organizată special, au fost acordate următoarele premii: Marele Premiu: Carniprod-un laptop Toshiba Premiul II: Dairy Suport- un aparat foto marca Fuji Premiul III: Jilăveanu Transport-o cafetieră Bosch Fiecare dintre companiile care au primit obiecte a fost premiată suplimentar cu câte un exemplar din cartea ”Etichetarea alimentelor prin exemple-Regulamentul UE nr. 1169/2011”, semnată de domnul Cristian Popa, prima lucrare de specialitate de acest gen din România, care, de altfel, a fost lansată cu ocazia Conferinței Meat & Milk 2013. Câte un exemplar din această lucrare au mai primit și firmele Marco & Alex și Fabrica de Lactate Brașov SA. Pe parcursul lucrărilor au fost susținute 32 de comunicări care au totalizat 31 de ore de dezbateri, caracterizate printr-un interes deosebit și de participarea activă a asistenței, participare facilitată și de caracterul interactiv dat de organizatori. Meat & Milk 2013 a beneficiat de ample relatări în presa națională, fiind realizate transmisiuni în direct și reportaje de către: Radio București, Radio România Actualități, Agerpres, Radio Antena Satelor, TVR 1-Redacția economică, Realitatea TV, România TV, Antena 1, Neptun TV, Agro TV, precum și de presa locală din județul Brașov, urmând ca în perioada următoare să fie realizate alte materiale de presă. La finalul lucrărilor, toți cei prezenți au subliniat utilitatea evenimentului, felicitând agenția infoALIMENT și revistele Fabrica de Carne și Fabrica de Lapte, pentru modul de organizare. În perioada următoare vom publica ample relatări și fotoreportaje.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2