Micii producători care au fost pezenţi cu standuri la Târgul Indagra au fost foarte dezamăgiţi anul acesta. “Cred că am avut cele mai poaste vînzări din ultimii 3 ani”, ne-a declarat Tănsase Gherorghe, din Alba. Începând cu preparatele tradiţionale din carne şi lactate, miere sau dulceţuri, preţurile au fost peste măsură de piperate. Nici băutura nu a avut un success de casă mai mare, majoritatea celor prezenţi optând pentru degustările la pahar, contra-cost, decât pentru cumpărarea vreunei sticle de palincă sau ţuică. În schimb, brutarii firmei Dioszegi, din Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, au oferit câte-o bucată de pâine gratis vizitatorilor. Brutarii au copt o pâine de aproape 100 de kg, pe care ministrul agriculturii, Daniel Constantin şi preşedintele Rompan, Aurel Popescu, au împărţit-o, în final, vizitatorilor. Pâinea-gigant a stat în cuptor, la temperatura de aproximativ 300 grade Celsius, timp de circa şase ore, având în compoziţie 57 kg de făină, 34 litri de apă, 5 kg de cartofi şi 1kg de drojdie şi sare. Brutarii din Sfântu Gheorghe au promis că anul viitor vor face o pâine şi mai mare, propunându-şi să-şi doboare singuri recordul din acest an.