News

146

Noi reglementari de etichetare in spatiul ue

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit site-ului europarl.europa.eu, in Comisia pentru Agricultura si Industrie alimentara a Parlamentului European sunt vizate noi reglementari privind etichetarea alimentelor.

Astfel, la propunerea europarlamentarei Renate Sommer (Danemarca), in Comisie s-a aprobat ca, pe etichetele produselor din carne de porc, oaie, capra, si pui, sa fie trecute date despre locul de provenienta al carnii (locul de nastere al animalului, locul si modul de abatorizare si procesare). Deasemenea, eticheta laptelui de consum va trebui sa contina informatii despre originea vacilor de lapte. Suplimentar, in concordanta cu anumite traditii religioase, mixturile de carne vor trebui etichetate cu formularea formed meat. In Comisie, propunerea a fost votata cu 57 de voturi pentru, 4 impotriva si o abtinere, urmand ca Proiectul sa primeasca votul final in sesiunea din iulie a Parlamentului European. (I.S.)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2